Tonel Cuarenta

Spanje Spanje - Utiel-Requena

Tonel Cuarenta

Een van de eerste herinneringen van de Nederlandse Thomas Feenstra, het brein achter de Tonel-wijnen, is dat hij als driejarig jongetje met zijn vader de Riojastreek bezocht. Die reisde voor zijn werk als vertegenwoordiger van Spaanse bodegas regelmatig naar wijnstreken en was een groot wijnliefhebber bovendien. De appel is niet ver van de boom gevallen.

In 2008 begon Thomas als vertegenwoordiger bij het bedrijf waaraan zijn vader verbonden was. Hij vervolgde zijn carrière als exportmanager bij een grote Spaanse wijnproducent. In deze jaren leerde Thomas alles over de internationale markt, het functioneren van wijnhuizen en de waardering van wijnen door de consument.

Nieuwsgierig en leergierig als hij is, wilde Thomas, met al zijn opgedane kennis van wijnmarketing, niets liever dan ook de andere kant van het proces leren kennen. Zodoende startte hij in 2015 zijn opleiding tot wijnmaker aan de gerenommeerde “Escuela de Enología y Viticultura” in Requena, waar bijvoorbeeld ook Pedro Vivanco studeerde.

Inmiddels is Thomas werkzaam als commercieel directeur én adviserend wijnmaker. Zijn achtergrond stelt hem immers in staat het beste van twee werelden te verenigen. Of, in Thomas’ eigen woorden: ‘Ik ben van mening dat wijn maken een sociaal-cultureel proces is. Aan de ene kant heb je te maken met de kwaliteit van de druif. Aan de andere kant speelt het smaakprofiel van de consument een grote rol. Een succesvolle wijn brengt deze twee factoren samen.’ Of dat gelukt is? Proef de Tonel-wijnen en het antwoord is zonneklaar!

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.