Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Chimichurri recept door Gabriel Bloise (wijnmaker van Chakana Wines in Argentinië)

Ingrediënten:

  • 1 knoflook (heel)
  • 2 theelepels zout
  • 125 mL olijfolie
  • 60 mL wijnazijn
  • 180 mL water
  • 4 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte oregano
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte rode peper
  • Extra om eventueel naar smaak toe te voegen: zwarte peper, tijm, paprikapoeder

Bereiding:

  • Verhit het water tot het kookt en los het zout erin op.
  • Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Hak de knoflook, peterselie en oregano fijn.
  • Mix dit vervolgens met de rode peper en eventuele extra’s.
  • Voeg de wijnazijn toe, daarna de olijfolie en als laatste het water.
  • Laat het 24 uur weken, dan is de chimichurri klaar om te eten.

U kunt het bovenstaande recept naar eigen smaak aanpassen.

Chimichurri serveer je bij een (Argentijns) vleesgerecht!

  Recept downloaden

1

Chakana Mendoza Malbec Atorrante 2019

Wijn uit Argentinië - Mendoza

Vol, dik en dankzij fijne tannines en voldoende zuren toch ook verleidelijk spannend. Volop zoet fruit, krenten, tabak, specerijen, peper.

Ton Schaapveld

Aanbeveling van onze wijnadviseur Ton Schaapveld

"De Italiaanse herkomst van de familie Perezatti is nog steeds proefbaar in deze heerlijke, niet houtgerijpte malbec..." Lees meer

Normale prijs € 8,80

Vanaf 12 flessen € 8,07 per fles

Even geduld a.u.b.