Assortiment
Ingrediënten:
Bereiding:
Asperges - Schil de asperges goed rondom en kook ze vervolgens af in weinig water met de boter, foelie, de suiker en zout naar smaak. Laat de asperges afkoelen in eigen vocht.
Vis - Leg de gefileerde vis zonder huid anderhalf uur in het zout (pekelen). Spoel daarna het zout van de vis en dep de vis goed droog.
Marinade - Meng de Pernod, de olijfolie, gekneusde peper en de fijngesnipperde sjalottoteen marinade. Leg de vis in de marinade en zet deze 1,5 uur in de koelkast om in te trekken.
Vinaigrette - Snijd alle kruiden zeer fijn en meng met de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Dressage - Haal de vis uit de koelkast en uit de marinade. Snijd de vis in mooie porties, dresseer met de asperges en de mesclun op een bord naar eigen creativiteit.
Vinaigrette als laatste er overheen of gebruiken om de sla aan te maken.
Château Mourgues du Grès Fleur d’Aubépine is een levendige witte wijn uit de IGP Pont du Gard. Deze blend van Picpoul en Muscat biedt een expressief aroma van bloemen en rijp fruit, met een frisse, droge afdronk.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Ruben Schut
"Deze wijn is mijn favoriet voor zomerse dagen. Zijn frisse en expressieve karakter maakt hem perfect voor een picknick in het park of een lichte lunch op het terras..." Lees meer
Voordelen eigen account