Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Hazenpeper met steeltjesstamppot

Ingrediënten

  • 1 kilo hazenschouder
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram spekblokjes
  • 3 plakken peperkoek
  • ½ Spaanse peper
  • 2 uien, fijngesneden
  • 125 gram champignons, in partjes
  • ½ prei, in ringetjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 100 gram zilveruitjes, uitgelekt
  • 1 fles rode wijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 theelepel oregano
  • 1 stukje foelie
  • 4 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 800 gram aardappelen, geschild
  • 200 gram steeltjes of andijvie, gewassen en gesneden

Bereiding

  • Dep de hazenschouders droog en bestrooi ze met de bloem. Verhit de olie met de boter in een grote braadpan en bak hierin de schouders rondom bruin. Haal ze uit de pan.
  • Doe in het achtergebleven braadvocht de spekjes, ui en knoflook. En bak tot de ui glazig is. Voeg dan de andere groenten toe. Bak deze nog twee minuten mee.
  • Doe de haas terug in de pan en giet de fles wijn erbij. Voeg de peperkoek, de kruiden en de zilveruitjes toe. Breng aan de kook, doe dan de deksel op de pan en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes pruttelen.
  • Als de boutjes gaar zijn: haal ze uit het kookvocht. Pluk, als ze nog lauwwarm zijn, het vlees van de botjes.
  • Kook in de tussentijd de inhoud van de pan in tot de gewenste dikte.
  • Doe het vlees terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak van de aardappelen een puree en roer er op het allerlaatste moment de gesneden steeltjes doorheen.
  • Serveer de hazenpeper met de steeltjesstamppot.

door Gerard Reijmer op www.perswijn.nl (december 2014)
Foodteam

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Camino de Caza Almansa Garnacha Tintorera-Monastrell 2022

Krachtige rode wijn uit Almansa met tonen van rijp rood fruit, vanille en een subtiele kruidigheid.

Karijn Vreugdewater

Aanbeveling van onze wijnadviseur Karijn Vreugdewater

""Deze wijn is een ware ontdekking voor liefhebbers van krachtige rode wijnen. De combinatie van oude wijnstokken, hoge ligging en zorgvuldige eikenhoutlagering resulteert in een wijn met diepgang en karakter."" Lees meer

8,5
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 8,5

Camino de caza', het jagerspad, leidt door zonnige akkers, langs bramenstruiken, pruimengaarden, cacao-aanplant, kreupelhout, een droog vallend vennetje en door tanninesporen.

10,65

Vanaf 12 flessen 9,76 per fles

Cantine Due Palme Salice Salentino Riserva Selvarossa 2020

Een krachtige en elegante rode wijn uit Salento, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera. Rijk aan rijp rood fruit, kruiden en een fluweelzachte afdronk.

Peter Vergeer

Aanbeveling van onze wijnadviseur Peter Vergeer

""Deze Selvarossa Riserva is een prachtige expressie van de Negroamaro- en Malvasia Nera-druiven. Met zijn volle smaak en zachte afdronk is het een veelzijdige wijn die bij veel gerechten past..." Lees meer

Gambero Rosso
2021
90
James Suckling
2020
JamesSuckling.com: 90 punten

Ripe plums, dried cherries, dried flowers, herbs, spices and wet earth. Full-bodied with spiced, succulent fruit and fine tannins. Vibrant and fruit-forward, with a dark-fruited finish. Drink now.
Goud
Mundus Vini
2019
    Toon meer onderscheidingen

21,90

Vanaf 12 flessen 20,08 per fles

Even geduld a.u.b.