Snel kiezen
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Geroosterde courgettes met mozzarella, kappertjes en pijnboompitjes

 Ingrediënten voor 4 personen:

 voor de knoflookolie om te roosteren:​

  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 4 middelmaat courgettes

 voor de dressing:

  • sap van 1 citroen
  • 4 el goede olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 bollen (light) mozzarella

 voor garneren:

  • 2 el pijnboompitjes, geroosterd
  • 2 goudsbloemen
  • 2 el kappertjes, afgespoeld
  • 2 el citroen rasp
  • 2 el in reepjes gesneden basilicumblaadjes

Bereiding:

Laat de knoflook even bakken in de olijfolie en verwijder daarna de plakjes. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze nogmaals doormidden in repen. Kwast ze in met de knoflookolie en rooster ze kort op een hete grillplaat tot ze roosterrandjes hebben, maar niet te slap zijn. Maak een dressing door de ingrediënten te mengen.

Verdeel de courgettereepjes over de borden met per persoon steeds een halve bol light mozzarella in plakjes ertussen en de dressing erover. Maak het geheel af met de pijnboompitjes, de goudsbloemblaadjes, de kappertjes, de citroenrasp, de basilicum en maal er wat vers gemalen zwarte peper over.

Tip: deze salade is ook heel lekker met gegrilde groene asperges in plaats van de courgette.

Wijnsuggestie:

De niet alledaagse Pecorino van Tenuta De Angelis is precies de wijn die hierbij past. Een krachtige witte wijn uit de Marken. Hij is complex met lichte toastnuances en heeft een intrigerend karakter, dat heel goed bij geroosterde courgettes en de pijnboompitjes gaat. De wijn is sinds kort een DOCG, het hoogst haalbare in de Italiaanse wijnwereld.

Bronvermelding: Italiaans kookboek Vegetarisch en vis op z'n Italiaans
  Recept downloaden

Tenuta de Angelis Offida Pecorino
NIEUW DESIGN

Tenuta de Angelis Offida Pecorino 2021

Volle, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijpe gele vruchten en lichte toastnuances. De smaak is vol en romig. Heerlijk bij smaakvolle gerechten met vis, maar ook lekker bij jonge kazen.

93
Decanter
2020
Decanter: 93 punten

Straw yellow, with some golden hints, this Pecorino displays a mixture of flowers, white stone fruits, nectarines, apricots and citrus. Medium bodied, it has great texture and a long finish.
9-
Hamersma
2020
De Grote Hamersma: 9-

Pittige, bijna spicy uitvoering. Rondom gevuld maar toch fris en vol energie. Witte besjes, groene appel, witte peper, een knappertje en passerpuntprecisiezuren.
Perswijn
2019
Perswijn: 3,5 sterren

Schoon, wit fruit, anijs, aards, lekker sappig, snoep, vol maar fris

9,65

Vanaf 12 flessen 8,85 per fles

Even geduld a.u.b.