Franciacorta is de meest prestigieuze en volgens veel mensen lekkerste mousserende wijn van Italië. Hij wordt gemaakt volgens de traditionele methode, met een tweede vergisting en rijping op fles van minimaal achttien maanden (voor champagne is vijftien maanden verplicht). Deze smakelijke bubbel is afkomstig uit een klein gebiedje tussen Brescia en het Lago d’Iseo in Lombardije (Noord-Italië). Franciacorta wordt hoofdzakelijk gemaakt van chardonnay, aangevuld met pinot nero (pinot noir) en pinot bianco (pinot blanc). Franciacorta op zijn best kan concurreren met champagne. Een heerlijk en feestelijk aperitief. Franciacorta doet het bovendien uitstekend bij voorgerechten met vis of bijvoorbeeld ravioli met frisse geitenkaas.
Mousserende witte wijn uit Italië, met een pittig aroma van fris fruit en toast. Frisse, sappige en krachtige smaak: ideaal als aperitief, maar ook heerlijk bij vis of koude voorgerechten.
Mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van fris fruit en toast. Dankzij de droge, elegante smaak heerlijk als aperitief bij amuses. Ook erg lekker bij schaal- en schelpdieren.
Mousserende Italiaanse rosé met een aroma van rood fruit en toast. De smaak is zacht en fris. Lekker als aperitief, maar ook goed te combineren met koude vis of schaal- en schelpdieren.