Mourvèdre is een druif die voornamelijk te vinden is in Zuid-Frankrijk, waar hij vaak wordt gebruikt in de beroemde Rhône- en Provence-blends, zoals de wijnen uit Châteauneuf-du-Pape en Bandol. De Mourvèdre-druif staat bekend om zijn robuuste karakter en diepe kleur, met aroma’s van zwarte bessen, kruiden, leer en soms zelfs een vleugje aardse tonen. De wijnen gemaakt van Mourvèdre zijn meestal krachtig en vol, met stevige tannines en een lange afdronk. Ze zijn uitstekend geschikt voor rijping, waardoor ze na verloop van tijd nog complexer kunnen worden. Of als single varietal of in een blend, Mourvèdre-wijnen zijn ideaal voor liefhebbers van wijnen met diepgang en structuur. Ze passen goed bij rijke gerechten zoals gegrild vlees, wild of stoofschotels.
Stevig rood uit Yecla. Volrood van kleur; krachtig van geur met rijp rood fruit, wat eikenhout en kruiden. De smaakstructuur is vol, evenwichtig en met rijpe tannine in de afdronk, die lang blijft aanhouden.
Franse rode wijn, gemaakt van de mourvèdre-, grenache- en cinsaultdruif. Kruidig, fruitig aroma en een volle, krachtige smaak. Deze pittige wijn is heerlijk bij gegrild vlees of wild.
Châteauneuf-du-Pape La Réserve is de topwijn van Le Clos du Caillou. De wijn is gemaakt van grenache en mourvèdre van oude stokken, aangeplant in de beste percelen. De zanderige bodems hier geven de wijn z’n finesse.