Snel kiezen
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Anderen over ons

Wijnhandel Schaapveld in Grootspraak 2012

Beoordeling: 5 flesjes (maximale score)

Wijnhandel Schaapveld is gevestigd in het fraaie monumentale pand ‘Ruiter Kortegaerd’ en al sinds 1916 verbonden aan Zutphen én aan wijn. In 2010 is Schaapveld door het wijntijdschrift Perswijn verkozen tot winnaar van de eerste Wijnwinkel van het Jaar verkiezing. De jury is laaiend enthousiast:

“Alles klopt bij deze winkel: mooi assortiment in alle prijsklassen, geweldige ambiance en service, toegankelijk en bereikbaar.”

De volledig geklimatiseerde winkel biedt een ruime keuze aan kwaliteitswijnen uit de hele wereld in elke prijsklasse. Als partner van de inkooporganisatie Les Généreux komen vrijwel alle wijnen uit eigen import: direct van de wijnboer, geen tussenhandel, rechtstreeks naar de liefhebber. Al 3 jaar op rij beloonde koopgids De Wijnalmanak de wijnen in de prijscategorie tussen € 5,- en € 10,- met het predicaat ‘beste assortiment van Nederland’ . Voor de mooiste wijnen kunt u terecht in de sfeervolle winkel aan de Pelikaanstraat.

www.grootspraak.nl - Grootspraak 2012

Ton Schaapveld in ZO! in Spotlight

Zo! in spotlicht Ton SchaapveldIn deze rubriek stellen we iedere uitgave een echte ZO! (zelfstandige ondernemer) aan u voor. Aan de hand vraag + antwoord krijgt u een beeld van wat leeft in de Zutphense binnenstad en bij de ondernemers.

Ton Schaapveld, wijninkoper en directeur van de gelijknamige wijnhandel, vertegenwoordigt sinds 1988 de derde generatie Schaapveld in het huidige monumentale pand ‘Ruiter Kortegaerd’ in de Pelikaanstraat. Naast de wijnwinkel is Ton sinds 1990 verantwoordelijk voor een landelijk samenwerkingsverband van 40 wijnhandelaren onder de naam ‘Les Généreux’.

Omschrijf jouw band/relatie met Zutphen
Mijn grootvader vestigde zich rond 1915 in Zutphen en was snel daarna al actief in wijnen, bieren en andere dranken…

Klik hier om het gehele artikel te lezen

Bronvermelding: ZO! Zutphen november/december 2011

Culinaire combinaties

hubrechtduijker.comDe wijnhandelaar die deze maand zijn favoriete wijn-spijscombinatie onthult, is Ton Schaapveld, eigenaar van Wijnhandel Schaapveld in het historische centrum van Zutphen. Vorig jaar werd deze wijnzaak door Perswijn uitgeroepen tot beste van Nederland.

www.hubrechtduijker.com Actueel maandmagazine - april 2011

Ton Schaapveld in wijntijdschrift Perswijn

feb/maart 2011

Aan tafel
Een rubriek waarin Perswijn met een wijnleverancier aan tafel gaat om uitgebreid te proeven en te praten.
Klik hier om het artikel te lezen

Tekst en foto’s: Gerard Reijmer

Wijnhandel Schaapveld in Grootspraak 2011

Perswijn GrootspraakBeoordeling: 5 flesjes (maximale score)

Winnaar van de eerste uitgave van de PersWijn-prijs voor de Beste Wijnwinkel 2010. De winkel heeft alles wat je zoekt in een mooie wijnwinkel: een prachtig pand, uitstraling binnen en buiten, prachtige wijnen en perfecte service. Geweldig. Een reis waard. Daarnaast is het winkelpersoneel goed op de hoogte, bij alle wijnen staat informatie. Helder en duidelijk. Lekker ruime zaak met een prachtig assortiment. Voor elke liefhebber is het een ‘must’ om eens naar deze winkel te gaan.

Grootspraak - 2011

Schaapveld opnieuw speciaalzaak van ’t jaar

De stentorZutphen – Schaapveld is net als in 2009 uitgeroepen tot wijnspeciaalzaak van het jaar. De Zutphense wijnwinkel aan de Pelikaanstraat voert volgens de Wijnalmanak het beste assortiment in de prijscategorie tussen vijf en tien euro.

De wijnalmanak geldt – volgens kenners – als de belangrijkste referentie voor betaalbare kwaliteitswijnen in Nederland. In de genoemde prijscategorie wordt onderscheid gemaakt tussen wijnen uit de supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak. Het streelt eigenaar Ton Schaapveld dat de uitverkiezing van zijn winkel te danken is aan een nieuw team van wijnproevers. Zij hebben om een keus te kunnen maken in den lande meer dan 6.000 wijnen geproefd. Daarvan kwamen er 1.800 in aanmerking voor een eervolle vermelding. De wijnen die bij Schaapveld worden verkocht zijn allemaal geïmporteerd door Les Généreux, de groep samenwerkende wijninkopers waarvan Schaapveld mede-eigenaar is. Vorig jaar werd Schaapveld door het wijnvakblad Perswijn ook al uitgeroepen tot beste wijnwinkel van Nederland.

De Stentor - zaterdag 2 oktober 2010 - Henk Brummelman

Zilveren Haring voor Ton Schaapveld

De stentorZUTPHEN - Ton Schaapveld vindt het een 'erkenning voor de speciaalzaken' dat hij vrijdagavond de Zilveren Haring 2010 in ontvangst mocht nemen.

Burgemeester Gerritsen speldde hem het sieraad tijdens de Zutphense Haringparty op. "Ik heb het gevoel dat je hier toch beter je best moet doen dan in de Randstad", merkte de ondernemer op. Zo'n driehonderd genodigden bezochten de netwerkparty in de Burgerzaal in Zutphen.

Gerritsen roemde de kwaliteit van de speciaalzaken in het algemeen en in het bijzonder van Wijnhandel Schaapveld, die ieder jaar landelijk gezien meerdere malen in de prijzen valt en daarmee Zutphen op de kaart zet. Een jury, bestaande uit Cor Brandsma, Evert-Jan Eijerkamp en burgemeester Arnold Gerritsen vonden dat de retailer daarmee ruimschoots in aanmerking kwam voor de Zilveren Haring. De burgemeester maakte de winnaar bekend in een korte toespraak, zoals de nieuwe voorzitter van de Zutphense Haringparty, Arnold Jansen van Feruzzi, al had beloofd. De Haringparty had een nieuwe opzet gekregen, onder het motto 'Grijp uw kans in Zutphen'. Na het genieten van de haring, barbecue, andere lekkernijen en drinken, kon er gedanst worden op de muziek van de achtkoppige band Soulfever. Het netwerken, per slot van rekening het doel van de Zutphense Haringparty, kreeg een nieuwe impuls: iedere genodigde had vooraf een 'Poken' thuisgestuurd gekregen; een digitaal visitekaartje om op een vernieuwende manier gegevens met elkaar uit te wisselen.

de Stentor - door Fiona de Heus. zondag 13 juni 2010

Wijnhandel Schaapveld: ‘We hebben het vertrouwen van onze klanten’

Wijnwinkel van het jaar 2010De wijnhandel van Ton Schaapveld won de verkiezing Wijnwinkel van het Jaar 2010. De jury was onverdeeld enthousiast: ‘Alles klopt bij deze winkel: mooi assortiment in alle prijsklassen, geweldige ambiance en service, toegankelijk en bereikbaar. Echt een uitje en de rit naar Zutphen waard!’ Wie is de man achter deze winkel en wat is zijn geheim?

Perswijn - 2010

Beste Wijnspeciaalzaak van Nederland 2010

FeestwijnSfeer en smaak
Een bezoek aan wijnhandel Schaapveld in Zutphen is een uitje! Prachtig pandje in een sfeervolle stad, kundige verkopers en veel bijzondere wijnen in alle prijsklassen. Dit jaar uitgeroepen tot beste wijnwinkel van 2010, de beste wijninkoper met het beste assortiment. Op naar Zutphen dus! De wijn is landelijk verkrijgbaar bij diverse wijnwinkels.

Delicious Magazine - vinoloog Ellen Dekkers - Kerst 2009

Wijnhandel Schaapveld in Zutphen heeft de X-Factor:

Speciaalzaak mag zich jaar lang “Wijnwinkel van het jaar 2010” noemen

Artikel in de stentor wijnhandel SchaapveldDe jury was laaiend enthousiast: een mooi assortiment in alle prijsklassen, een goede ambiance en service, toegankelijk, bereikbaar en niet te vergeten de aanwezige X-factor. Medio oktober werd Wijnhandel Schaapveld in Zutphen door het wijnmagazine Perswijn uitgeroepen tot beste wijnwinkel van 2010. ‘Pas als andere het zeggen, is het de waarheid’, lacht eigenaar Ton Schaapveld. ‘We zien het als stimulans om op dezelfde voet door te gaan en het is een beloning voor alle mensen die met ons samenwerken.’

Ton Schaapveld, in ’99 door Hubrecht Duijker uitgeroepen tot wijnkoper van het jaar, is enorm blij met de behaalde titel. ‘Ik beschouw de jury als de top van de Nederlandse schrijverij’, zegt hij. ‘Bovendien geeft het extra voldoening als een jury vindt dat in Zutphen de beste wijnwinkel te vinden is, omdat we sterke concurrentie ondervinden van zaken die zijn gevestigd in de Randstad. Misschien heeft dat uiteindelijk ook wel geleid tot dit resultaat; we werken er hard voor om de beste te kunnen zijn.’ De jury was zeer te spreken over de algehele uitstraling, maar ook over de kennis van de mensen in de winkel; we hebben twee sommeliers en vier vinologen in dienst.’ Zelf heeft Schaapveld veel kennis op het technische vlak, waardoor hij een goede kijk heeft op import. ‘Ook daar zijn we op beoordeeld’, legt de wijnexpert uit. ‘Doordat we de meeste wijnen rechtstreeks van de boer kopen, kunnen we een goede prijs-kwaliteitverhouding hanteren.’ Perswijn organiseerde dit jaar voor het eerst de verkiezing, waarbij wijnliefhebbers en vakmensen wijnwinkels konden nomineren. De winkel met de meeste stemmen kreeg een onafhankelijke vakjury en een mystery shopper op bezoek, die de uiteindelijke winnaar bepaalden.

De Stentor - bijlage De Ondernemer - 25 november 2009

Schaapveld beste wijnspeciaalzaak

ZUTPHEN - Wijnhandel Schaapveld aan de Pelikaanstraat in Zutphen is bij de presentatie van de Wijnalmanak 2010 in Amsterdam gehuldigd als Wijnspeciaalzaak met het beste assortiment van Nederland.

Wijnjournalist Harold Hamersma brengt jaarlijks de succesvolle Wijnalmanak uit met de beste wijnen onder de 5 euro. Dit jaar verschijnt voor het eerst ook een versie met de beste wijnen van 5 tot 10 euro. Hierin is extra aandacht voor gespecialiseerde importeurs van kwaliteitswijnen. In beide uitgaven komen circa 2100 wijnen uit de supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak in aanmerking voor een eervolle vermelding. In de categorie wijnspeciaalzaak zijn liefst 67 wijnen afkomstig van Schaapveld. Op basis hiervan is de Zutphense wijnhandel als mede-eigenaar van de wijninkoopgroep Les Généreux ook uitgeroepen tot Wijnspeciaalzaak van het Jaar 2010.

De Stentor - maandag 28 september 2009

Wijnhandel Schaapveld wint twee prijzen voor beste rosé-wijnen

De stentor - twee prijzen voor beste rose-wijnenDe importeursafdeling van Wijnhandel Schaapveld in Zutphen heeft een dubbel succes behaald op het ‘Proefschrift rosé-wijnconcours’ in Amsterdam. De jury riep na afloop van de finaleproeverij maar liefst twee van hun wijnen uit tot beste rosé van Nederland.

Proefschrift Wijnconcours ‘Rosé van het jaar 2009’ 
In de categorie ‘wijnspeciaalzaak tot vijf euro’ won de Fontanet rosé uit de Languedoc. Een prijscategorie hoger (tot 7,5 euro) kwam de kruidige rosé van Chateau d’Oupia (eveneens uit Zuid-Frankrijk) als beste uit de bus. Beide wijnen mogen zich ‘Rosé van het jaar 2009’ noemen. Frankrijk blijft hiermee het rosé-land bij uitstek. Het is heel bijzonder dat een wijnhandelaar twee prijzen wint, zeker in de betaalbare klasses, waarin veel aanbod is. Het Proefschrift Wijnconcours geldt als de belangrijkste graadmeter voor kwaliteitswijnen in de Benelux. Een onafhankelijke jury van bekende wijnjournalisten en sommeliers moest een keus maken uit meer dan 600 ingestuurde rosé-wijnen. Alle wijnen worden blind geproefd.

De rosé, die met name op warme zomeravonden (gekoeld) wordt gedronken, wordt de laatste jaren steeds populairder.

Door Henk Brummelman - Zutphen de Stentor - 13 juni 2009

Wijnhandel Schaapveld voor tweede keer Wijnkoper van het Jaar

De stentor 2009‘Het is een eretitel voor al het opgebouwde werk.’
‘Het is een misvatting dat een goede wijn ook duur moet zijn’, vult winnaar Ton Schaapveld aan. ‘Als consument moet je alleen wat meer moeite doen om goede wijnen te vinden, zoals je moet zoeken naar mooie rode tomaten.’ Zo’n achttien jaar geleden startte Schaapveld samen met Horstink Les Généreux; een samenwerkingsverband van wijnspeciaalzaken die voornamelijk wijn inkopen van kleine producenten. ‘Ambachtelijke wijnen zijn vaak beter dan de industriële wijnen, omdat de productie ervan enorm verschilt’, aldus Schaapveld. ‘Kleine boeren telen uit hun eigen wijngaarden, waardoor de kwaliteitsbeheersing vele malen groter is. Het is gewoon lekkerder.’

Les Généreux heeft geen ambitie om groot te worden, want: ‘Kleinere producenten hebben niets te zoeken bij grote distributeurs.’ Schaapveld beschouwt de benoeming als een aangename erkenning van alle inspanningen van de afgelopen jaren. ‘Het is een eretitel voor al het opgebouwde werk.’

De Stentor/Ondernemer - januari 2009

Food Lovers Guide;

Dé culinaire bijbel van Nederland, plaatst een exclusief nieuwsartikel over Wijnhandel Schaapveld

Food lovers GuideGerenommeerde wijnhandel
Ton Schaapveld is de eigenaar van een van de beste wijnwinkels in Oost-Nederland. Gevestigd in een historisch pand in het centrum van Zutphen biedt hij een ruime keus aan wijnen. De grote namen zijn goed vertegenwoordigd. Echter, de kern van het assortiment zijn de wijnen van veelal kleine producenten uit Zuid-Europa die Ton Schaapveld zelf inkoopt. Hij heeft een neus voor wijnen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Hij koopt niet alleen voor zichzelf, want samen met Gerhard Horstink is hij wijninkoper voor inkoopcombinatie Les Généreux, waarvan zo’n dertig winkels verspreid over het hele land deel uitmaken. Ton Schaapveld is door wijnschrijver Hubrecht Duijker al eens uitgeroepen tot wijninkoper van het jaar en zijn winkel staat in de top-30 van de beste wijnwinkels van wijnschrijver Nicolaas Klei.

Food Lovers Guide NL - 2009 

Even geduld a.u.b.