Snel kiezen
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Schaapveld steunt op het gebied van kunst en cultuur een geselecteerd aantal initiatieven in Zutphen en omgeving, waaronder:

---------------------

Gast in Zutphen

Gast in Zutphen staat voor dans, theater, muziek en poëzie in kleine vorm. Via intieme optredens in huiskamers, torens, kelders en woonschepen maakt u op een originele manier kennis met talentvolle kunstenaars in de breedste zin van het woord. En ontdekt u meteen de mooiste plekjes van de oude Zutphense binnenstad.

www.gastinzutphen.nl

---------------------

Stichting Toonkunst

Toonkunst Zutphen en omstreken is een gemengde koorvereniging, opgericht in 1874 onder de paraplu van de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Toonkunst. Het koor telt momenteel ongeveer 83 leden en is daardoor in staat grote werken uit te voeren zoals: Matthäus Passion van Bach, het Requiem van Mozart maar ook werken van ondermeer Händel, Puccini en Fauré.

www.toonkunstzutphen.nl

-----------------------

Skate 4Air

Skate4Air heeft als doel om op alle mogelijke manieren activiteiten en onderzoeken te ondersteunen die zijn gericht op het verbeteren van de levensduur en levenskwaliteit van mensen met Cystic Fybrosis. De organisatie van Skate4Air wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, die zich hier belangeloos voor inzetten. Schaapveld steunt dit goede doel door een bijdrage per verkochte "Skate4Air-wijn" te doneren aan de stichting.

www.skate4air.nl

----------------------

Het Wijnfestival Lochem

Schaapveld was aanwezig op het Wijnfestival Lochem, dat om de twee jaar wordt georganiseerd in de Grote kerk in Lochem. In 2015 jaar werd het festival op zaterdag 10 oktober gehouden.

In de Achterhoekse plaats Lochem staat in het hart van de stad de 11-eeuwen oude Sint Gudula Kerk, ook wel Grote Kerk genoemd. Deze is in de vorige eeuw volledig gerestaureerd op initiatief van een niet-religieuze stichting, die alleen met het gebouw van doen heeft.

Naast religieus gebruik vinden er vele manifestaties plaats zoals de jaarlijkse Matthäus-Passion en ook éénmaal per twee jaar het Wijnfestival Lochem.

De revenuen van Wijnfestival Lochem komen volledig ten goede aan het onderhoud van het gebouw.

Met uw bezoek aan het wijnfestival draagt u bij aan het behoud van dit cultuur-historische hart van de stad Lochem (altijd nog ouder dan de stad Amsterdam).

Voor meer informatie: Lochem met Smaak

-----------------------

Ida Gerhardt Poëziediner

Op vrijdag 19 juni 2015 werd het derde Ide Gerhardtpoëziediner gehouden bij Dat Bolwerck in Zutphen. Schaapveld verzorgde de wijn bij het smakelijke menu: jazzzangers Janne Schra, finalisten van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam, stadsdichter Anna Wiersma en natuurlijk een diner, duurzaam gekookt en geserveerd door Catering Zutphen.
Dit diner was een tussendoortje van de tweejaarlijkse poëzieprijs, voorheen uitgereikt door de gemeente. De nieuwe Stichting Ida Gerhardt Prijs heeft deze activiteiten sinds eind 2014 overgenomen.

Meer informatie: Juninacht
----------------------

Het Internationale Cellofestival Zutphen
Wereldse muziek intiem beleven.

Eind augustus 2015 gonste de prachtige Hanzestad Zutphen weer 5 dagen van de cellomuziek.
Sfeervolle locaties-theaters, kerken, historische gebouwen en ook de openlucht- dienden als decor om samen muziek te maken, elkaar te ontmoeten, te inspireren en vooral om te genieten.

Meer informatie: Cellofestival

 

 

 

 

 

 

Even geduld a.u.b.