Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Geroosterde aubergine met zwarte knoflook en venkeltartaar

De bereiding van de aubergine is -met aanpassingen- een citaat uit het boek Plenty More van Yotam Ottolenghi.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 g aubergines, in plakken van 1 ½ cm
  • 30 g zwarte knoflook 
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetl citroensap
  • 8 teentjes knoflook, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
  • 3 rode pepers, in schuine ringetjes gesneden
  • 15 g gemengde groene kruiden (dille, basilicum, dragon, peterselie)
  • 4 rundertartaartjes
  • 1 eetlepel vekelzaad
     

Bereiding

  1. Leg de plakken aubergine naast elkaar op een schaal en bestrooi met een klein beetje zout. Besprenkel ze met olijfolie. Wrijf de olie direct met de vingers gelijkmatig over het oppervlak voordat hij er helemaal ingetrokken is. Gebruik niet te veel, maar ook niet te weinig olie. Voor deze hoeveelheid is 50 ml voldoende.
  2. Leg de plakken op een ovenschaal en zet ze gedurende ongeveer 30 minuten in een oven op 250 ºC.
  3. Blend ondertussen de zwarte knoflook in een keukenmachine met een mespunt zout, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels yoghurt en het citroensap. Roer er dan de rest van de yoghurt door en zet weg tot gebruik in de koelkast. 
  4. Verhit 100 ml olijfolie in en kleine steelpan en zet het vuur hoog. Bak (eigenlijk meer frituur) hierin de plakjes knoflook en de ringetjes rode peper. De knoflook is dan lichtbruin en de peper licht krokant. Laat knoflook en peper op keukenpapier uitlekken.
  5. Bak de tartaartjes in een beetje olijfolie aan beide kanten bruin. Bestrooi met het venkelzaad en houd ze warm. Haal de plakken aubergine uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Bestrooi met wat fijn zeezout. Schep een deel van de yoghurtsaus er in klodders overheen. Strooi er de knoflook en rode peper over en daarna de groene kruiden.  
  6. Serveer de aubergine met de tartaartjes.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Frisse biologische rosé uit de Rhône – Château Mourgues du Grès Fleur d'Églantine

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Fleur d'Eglantine Rosé 2024

Château Mourgues du Grès Fleur d'Églantine is een elegante, biodynamische rosé uit de Costières de Nîmes. Met aroma's van peony, citrus en rood fruit biedt deze wijn een frisse, minerale afdronk.

Ruben Schut

Aanbeveling van onze wijnadviseur Ruben Schut

"Deze rosé is mijn favoriet voor zomerse dagen. Zijn frisse en elegante karakter maakt hem perfect voor een picknick in het park of een lichte lunch op het terras..." Lees meer

89
James Suckling
2024
JamesSuckling.com: 89 punten

A fresh, fruity and easy going blend of grenache, cinsault and mourvedre. On the nose it has dried red berries, warm herbs and warm spices. Juicy, with a soft finish.
Perswijn
2023
Perswijn: 4,5 sterren

Het is een klassieke blend van grenache, syrah en mourvèdre, fris, floraal, met perzik, framboos en bonenkruid; de smaak is sappig, goed droog, niet plakkerig, heel mooi.
9
Hamersma
2023
De Grote Hamersma: 9

Oké. Even onder ons. Niet verder vertellen. Dit is prachtrosé voor een weggeefprijs. Subtiel, karaktervol, zuiver. Biodynamisch, dus met gunstige sterrenstand. Hoeft u niet in te geloven, werkt wel.
88
Vinous
2023
Vinous: 88 punten

There's a pleasant core of sweet pear and peach, but the roundness of the mouthfeel, juiciness of the acidity and tension of the white pepper grip on the finish intrigue most. Watermelon flavors.

12,60

Vanaf 12 flessen 11,55 per fles

Biologische rosé in magnumformaat – Château Mourgues du Grès Fleur d'Églantine

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Fleur d'Eglantine rosé magnum 2024

Château Mourgues du Grès Fleur d'Églantine Rosé 2024 Magnum is een elegante, biologische rosé uit de Costières de Nîmes. Met aroma's van rood fruit, citrus en florale tonen biedt deze wijn een frisse, minerale afdronk.

 

Flesinhoud: 1500 ml

Luuk Vreugdewater

Aanbeveling van onze wijnadviseur Luuk Vreugdewater

"Deze rosé in magnumformaat is mijn favoriet voor zomerse bijeenkomsten. Zijn frisse en elegante karakter maakt hem perfect voor een picknick in het park of een lichte lunch op het terras..." Lees meer

89
James Suckling
2024
JamesSuckling.com: 89 punten

A fresh, fruity and easy going blend of grenache, cinsault and mourvedre. On the nose it has dried red berries, warm herbs and warm spices. Juicy, with a soft finish.
Perswijn
2023
Perswijn: 4,5 sterren

Het is een klassieke blend van grenache, syrah en mourvèdre, fris, floraal, met perzik, framboos en bonenkruid; de smaak is sappig, goed droog, niet plakkerig, heel mooi.
9
Hamersma
2023
De Grote Hamersma: 9

Oké. Even onder ons. Niet verder vertellen. Dit is prachtrosé voor een weggeefprijs. Subtiel, karaktervol, zuiver. Biodynamisch, dus met gunstige sterrenstand. Hoeft u niet in te geloven, werkt wel.
88
Vinous
2023
Vinous: 88 punten

There's a pleasant core of sweet pear and peach, but the roundness of the mouthfeel, juiciness of the acidity and tension of the white pepper grip on the finish intrigue most. Watermelon flavors.

27,60

Vanaf 12 flessen 25,30 per fles

Even geduld a.u.b.