Snel kiezen
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Stelt u zich eens voor .....

Wat zou het geweldig zijn om zélf bij de wijnproducent op zijn domein te gaan proeven en kopen. Het mooiste zou zijn als u uw keuze dan nog kon vergelijken met die van een zeer terzake kundige, professionele inkoper. Maar ja, ….. als dat er niet inzit, wat dan? Welnu, bij ons bent u bij mensen die dat wél kunnen en het ook doen!

Rechtstreeks van de producent

Wij kopen rechtstreeks op het wijndomein. Dat doen we individueel, maar ook via een wijninkoop-coöperatie waarvan wij met ruim dertig andere Nederlandse kwaliteits-wijnhandelaren mede-eigenaar zijn. Op deze wijze is de weg tussen u en de wijnboer zo kort mogelijk. Zo beperken we onnodige kosten en dat voordeel komt tot uiting in de winkelprijzen.

Kwaliteit juist bij kleinschalig werkende producenten

Wij selecteren niet al te grote, ambachtelijk werkende, wijnboeren, die met veel kennis van zaken en persoonlijke toewijding aanzienlijk betere kwaliteit wijn produceren dan de grote, meer fabrieksmatig ingestelde bedrijven. Kleine, succesvolle producenten maken de meest heerlijke wijnen, helaas meestal in een beperkte hoeveelheid. Dat is nu precies de reden waarom ze vrijwel altijd te klein zijn voor levering aan grootschalige inkopers zoals supermarktketens. Met onze gezamenlijke groep wijnwinkels zijn wij klein genoeg voor deze interessante categorie wijnproducenten maar hebben toch de noodzakelijke inkoop-kracht voor een scherpe prijs!

Selecties door vergelijkende wijnproeverijen

Gaat u in gedachten even mee op inkoop-reis…….we gaan naar de wijnboeren die bekend staan om hun kwaliteit en zoeken actief naar nieuwkomers die hun reputatie nog moeten maken. Ter plekke maken wij de voor-selecties waaruit dan thuis, in vergelijkende proeverijen, vaak met de aangesloten collega's, een definitieve keuze wordt gemaakt. We maken ook gebruik van de diensten van een in Frankrijk afgestudeerde wijntechnoloog die met zijn kennis een waardevolle aanvulling biedt tijdens de vele wijnproeverijen. Deze professionele manier van kopen en selecteren garandeert dat wij in elke prijsklasse wijnen aanbieden die tot de besten in hun soort behoren.

Het Wijnbericht

Het regelmatig verschijnende WIJNBERICHT getuigt daarvan. Hierin treft u veel informatie aan over de wijnmaker, het gebied en de specifieke kenmerken van het château of domein. De smaakbeschrijvingen van de aangeboden wijnen zijn altijd gebaseerd op recente proefnotities! Ons Wijnbericht schotelt u een assortiment voor dat u zelf graag ingekocht zou hebben, maar waarvoor u niet meer op stap hoeft te gaan! Voila!

Even geduld a.u.b.