Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Gekonfijte zalmmoot met zeekraal en een schuimige citroensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g zeekraal  
  • 4 stevige nieuwe aardappels, in de schil gekookt en in plakken
  • 4 moten zalm 
  • zeezout
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
  • schil van een onbehandelde citroen
  • olijfolie om te konfijten

voor de citroensaus:

  • 2 eieren
  • sap van ó citroen
  • 150 ml groentebouillon

Bereiding:

Verwijder de houtige stukjes van de zeekraal door ze net als bij asperges te breken. Kook het vervolgens ca. 5 minuten tot het slap is en spoel direct af met koud stromend water. Hierdoor blijft de mooie kleur behouden en spoelt ook het teveel aan zout eraf. Verwarm de oven voor op 70 ºC. Droog de zalmmoten af met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal. Strooi er wat zeezout over en leg de laurier, de knoflook en de citroenschil erbij en giet zoveel olie er overheen, zodat alles onder staat. Laat het geheel in de oven ca. 20 minuten garen. Controleer de gaarheid door er met de vinger op te drukken. De moten moeten iets stevig aanvoelen. Laat ze buiten de oven nog even rusten. 

Maak in de tussentijd de citroensaus: Klop de eieren met het citroensap los en plaats de kom au bain-marie. Verhit de bouillon en voeg deze beetje bij beetje aan het eimengsel toe. Klop dit vervolgens schuimig. Haal de moten voorzichtig met een schuimspaan uit de schaal en leg ze op de borden samen met de aardappelplakken. Garneer ze met een flinke schep van de citroensaus en garneer met de zeekraal.

Wijnsuggestie:

Een hele goede wijn is de volle, geraffineerde Cà del Magro, een Custoza van Monte del Frá. Dit is een populaire mengwijn van de garganega, cortese en chardonnay uit het noordoosten van Italië: Veneto. Hij heeft een soepele, maar toch krachtige smaak, die het verfijnde van de gekonfijte zalm nog wat ophaalt.

Bronvermelding: Italiaans kookboek Vegetarisch en vis op z'n Italiaans
  Recept downloaden

Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2022

Cà del Magro is een verfijnde Custoza Superiore van oude stokken met aroma’s van perzik, citrus, kruiden en amandel. Vol, mineraal en elegant met een lange, frisse afdronk.

Luuk Vreugdewater

Aanbeveling van onze wijnadviseur Luuk Vreugdewater

""Cà del Magro is echt een van de beste wijnen uit Custoza. Rijk, spannend en perfect in balans..." Lees meer

92
Vinous
2023
Vinous: 92 punten

It is silken in feel with citrus-laced white pit fruits and subtle hints of custard that add richness. Vivid notes of sage and mint linger as this finishes long yet remarkably fresh.
91
James Suckling
2023
JamesSuckling.com: 91 punten

An intense and aromatic wine with bittersweet aromas of pineapple, stone fruit and flowers. Soft and smooth on the palate, it shows a silky texture, a light body and a refreshing finish.
91
Wine Enthusiast
2023
WineEnthusiast.com: 91 punten

Green melon and white peach bring the refreshment factor, while the finish throws down a pithy bitter twist that makes you want another sip.
Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

GEUR geel fruit, kruidig, kamille. SMAAK sappig, rond, romig, goed.

14,20

Vanaf 12 flessen 13,02 per fles

Even geduld a.u.b.