Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Klassiek gekookte mosselen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding: ca. 15 min. 

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen 
  • 2 prei 
  • 2 uien 
  • paar takjes bladselderij 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 1 glas droge witte wijn, water of bier 

Bereiding

  1. Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. 
  2. Snijd de prei en de uien in dunne ringen. Snijd de (blaadjes van de) bladselderij grof. Was de groenten. Doe de mosselen met de gesneden groente in een ruime kookpan. 
  3. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om. 
  4. Serveer de mosselen met stokbrood en verschillende sausjes, bijvoorbeeld remouladesaus: 
    Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie, 1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd. 
Bronvermelding: Het Nederlands Mosselbureau
  Recept downloaden

Caruso e Minini Terre Siciliane Tasàri Catarratto 2018

Een frisse en aromatische witte wijn uit Sicilië, gemaakt van 100% Catarratto, met tonen van abrikoos, honing en een subtiele ziltigheid.

Luuk Vreugdewater

Aanbeveling van onze wijnadviseur Luuk Vreugdewater

""De Tasàri Catarratto is een verfrissende en aromatische witte wijn die perfect past bij een zomerse avond of als begeleider van een lichte maaltijd..." Lees meer

Perswijn
2018
Perswijn: 3,5 sterren

Stuivend, kruisbessen, bloemen, kruidig, lichtvoetig en opwekkend, lichte zuren

8,20

Vanaf 12 flessen 7,52 per fles

Even geduld a.u.b.