Assortiment
Hoofdgerecht 4 personen - Voorbereiden: 25 minuten - Bereiden: 35 minuten
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen
750 gram spruitjes
1 fijngesnipperde ui
1 bekertje zure room (125 ml)
1 eetlepel olijfolie
1 kruidenbouillontablet
paneermeel
½ eetlepel Italiaanse
keukenkruiden
30 gram kruidenboter
Voorbereiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spruitjesschotel circa 30 minuten in de oven, totdat hij een mooi bruin korstje heeft. Geef er (koude) stoofpeertjes bij.
Wijn-spijs: Tenuta Giuliano Montepulciano d’Abruzzo
Deze zachte wijn met nuances van kruiden en een vleug eikenhout heeft door de aroma’s van rode zomervruchten ook een frisfruitige kant. Dat smaakt goed bij geurige stoofschotels en ovengerechten met winterse ingrediënten als spruitjes.
Biologische Montepulciano d’Abruzzo van Tenuta Giuliano met een volle, kruidige smaak, tonen van rijp rood fruit, eikenhout en zachte tannines. Ideaal bij geurige vleesgerechten en kazen.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Michiel Verstand
"Deze Montepulciano is een absolute aanrader als je op zoek bent naar een krachtige, maar toch elegante rode wijn voor bij het diner..." Lees meer
Voordelen eigen account