Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Stoemp met broccoli en hesp

Hoofdgerecht: 4 personen bereiding: 25 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 1 à 2 eetlepels boter
  • 750 gram broccoli
  • 1 dl witte wijn
  • dikke plak beenham van 300 gram (hesp)
  • scheutje room
  • nootmuskaat
  • peper uit de molen

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • Snipper de ui.
  • Smelt 1 eetlepel boter en fruit de ui op laag vuur glazig.
  • Maak intussen de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
  • Schep de broccoli door de ui.
  • Schenk de wijn erover en laat de broccoli op laag vuur in circa 5 minuten garen.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze grof.
  • Schep de broccoli en ham door de aardappelstoemp.
  • Breng op smaak met boter, eventueel scheut room, nootmuskaat en peper.

Wijn-spijs: DeMorgenzon Western Cape Walvisch Kaapse Rood
Good-mood-combinatie: smeuïge stamppot met de aardse smaak van broccoli en het pittige van ham en erbij deze supersappige, ronde, mollige rode wijn met aroma’s van rijp fruit en een zachte nasmaak. Ook lekker bij spareribs, gebakken kruidige verse worst en pittige kaas.

  Recept downloaden

DeMorgenzon Walvisch Kaapse Rood – Soepele rode blend uit Zuid-Afrika

DeMorgenzon Stellenbosch Walvisch Kaapse Rood 2023

Een fruitige rode wijn met tonen van rood fruit, kruiden en een zachte afdronk. Perfect als alledaagse rode wijn.

 

Ruben Schut

Aanbeveling van onze wijnadviseur Ruben Schut

"Een fijne rode wijn die je elke dag kunt schenken. Makkelijk te combineren met veel gerechten en perfect voor een gezellige borrel..." Lees meer

14,5
Perswijn
2022
Perswijn: 14,5 punten

Bramen, kersen, peper, tijm, zoethout, goed fruitig, genoeg zuur, soepel met grip.

8,90

Vanaf 12 flessen 8,16 per fles

Even geduld a.u.b.