Assortiment
Ingrediënten:
Bereiden
1. Snijdt de onderkant van de groene asperges. Maak dunne lamellen op de mandoline of met een mes. Zet ze even kort aan in 1 eetlepel olijfolie, samen met een in de lengte doormidden gesneden stengel citroengras en een doormidden gesneden teen knoflook.
2. Bak de gamba’s 3-4 minuten in 1 eetlepel olijfolie, samen met een in de lengte doormidden gesneden stengel citroengras.
3. Schil de groene mango en snijd ‘m in dunne lamellen op de mandoline of met een mes. Bewaar 8 mooie lamellen en snijd de rest in heel fijne dobbelsteentjes.
4. Pel de gamba’s en snijd ze eveneens in heel fijne dobbelsteentjes. Vermeng met de mango, de fijngehakte koriander en basilicum, 2 eetlepels olijfolie en selderijzout.
5. Schil de gele mango en snijd ‘m in blokjes. Vermeng met twee in de lengte doormidden gesneden stengels citroengras, de kurkuma, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Haal de puree door een zeef.
6. Schik de mango-kurkuma-coulis in het midden van het bord. Leg er een lamel mango op en schep daar twee lepels gambatartaar op. Bedek dit weer met een lamel mango en de asperges.
U kunt de Thaise basilicum eventueel vervangen door munt. Om het recept te versimpelen kunt u er ook voor kiezen de aspergelamellen rauw te serveren en de mango-coulis niet te zeven.
Bronvermelding: Een recept van restaurant Kitchen Galerie voor Château Mourgues du Grès
Château Mourgues du Grès Galets Dorés Blanc is een levendige, biologische witte wijn uit de Costières de Nîmes. Met aroma's van citrus, witte perzik en florale tonen biedt deze wijn een frisse, minerale afdronk.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Peter Vergeer
"Deze wijn is mijn favoriet voor zomerse dagen. Zijn frisse en elegante karakter maakt hem perfect voor een picknick in het park of een lichte lunch op het terras..." Lees meer
12,60 10,95 per fles
Voordelen eigen account