Assortiment
Ingrediënten voor 4 personen:
Naar keuze:
Voor de saus:
Bereiding:
Maak eerst de saus. Wrijf de peper en de zaden met een snufje zout fijn in een vijzel, schenk er het tomatensap bij, roer goed door en schenk in een pannetje. Of doe de specerijen met het sap en een snufje zout in een mengbeker. Kook het tomatensap een paar minuten door. Laat volledig afkoelen. Snijd de meloen in ‘hapklare’ stukjes. Snijd het preitje aan dunne ringen. Snijd de kipfilet aan stukken of spoel de rivierkreeftjes of garnalen even af en droog ze.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kipfilet een paar minuten tot het vlees wit is. Bak de prei even mee. Draai het gas uit en voeg de meloen toe. Als u rivierkreeftjes of garnalen gebruikt, gaan die gelijk met de meloen in de pan. Bestrooi het geheel met wat zout en peper. Hak de koriander fijn en strooi die erover.
Variant: kleine meloenen nemen, halveren en vullen met het mengsel en zo serveren.
Bronvermelding: Eten en Wijntips zomer 2014Bloemig en fruitig, met nuances van limoen en geel fruit: zo ruikt deze Duitse witte wijn. De smaak: pittig en frisdroog. Heerlijk bij zoetwatervis zoals forel of schaal- en schelpdieren.
De Domaine du Tremblay Quincy is een levendige Sauvignon Blanc met aroma's van vers fruit en citrus. Deze frisse en sappige wijn is een uitstekende keuze bij salades en visgerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Luuk Vreugdewater
"Een ideale wijn voor liefhebbers van frisse en expressieve witte wijnen. Perfect voor zomerse dagen of als begeleider van lichte maaltijden..." Lees meer
Voordelen eigen account