Assortiment
Ingrediënten
Bereidingswijze
Roomijs van stemgember
Meng alle ingrediënten en verwarm ze al roerende tot 82°C. Daarna zeven, afdekken en af laten koelen.
À la minute
Draai de ijscompositie op in de sorbetière. Snijd de schil van de ananas en verwijder de pitten. Snijd plakken van 1,5 centimeter dik. Steek de kern, met behulp van een steker, eruit. Steek met een grotere steker de ananas uit. Prik met een vork gaatjes in de plakjes korstdeeg. Steek het deeg uit, net iets groter dan de plak ananas. Leg de ananas erop en bestrooi het geheel met ruim poedersuiker. Zet het taartje gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Zet het taartje in het midden van het bord schep een bol roomijs in het midden van het taartje. Leg wat bolletjes gember eromheen.
Wijn-spijs: Château Gravas Sauternes
Een goudgele kleur en een intens aroma van honing, iets marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en blijft lang nahangen.
Een elegante, volzoete witte wijn uit Sauternes met rijke aroma's van honing, marsepein en rijp fruit.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Ruben Schut
""Château Gravas Sauternes 2022 is een ware traktatie voor de liefhebber van zoete wijnen. Zijn rijke aroma's en lange afdronk maken hem tot een perfecte afsluiter van een feestelijk diner..." Lees meer
Voordelen eigen account