Assortiment
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding
De olijfolie in een grote pan en op een middelhoog vuur verhitten en daarin de spek in 5-8 minuten lichtbruin bakken. Meer olijfolie, ui en groene paprika toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken tot de groenten zacht beginnen te worden. Dan knoflook, tomaten, chorizo en laurierblad toevoegen en dit mengsel ongeveer 4 minuten laten braden. Ondertussen roeren.
Linzen en water toevoegen. Het water moet ongeveer 2,5 cm minder onder de oppervlakte van de linzen komen te staan. Op een hoge vlam aan de kook brengen.
Als het kookt het vuur laag zetten en 15-20 minuten in een open pan laten sudderen tot de linzen net gaar zijn. De aardappels en wortels erdoorheen scheppen en nog eens 12-15 minuten laten doorkoken totdat de soep/schotel gaar is. Garneren met de peterselie.
Bronvermelding: Eten en Wijntips zomer 2014Volle, aromatische witte wijn uit Zuid-Frankrijk, met een aroma van toast, eiken en rijp geel fruit. De volle, evenwichtige en sappige smaak past heel goed bij vis, kip en zomerse salades.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Luuk Vreugdewater
"Als liefhebber van witte bourgogne vind ik dat deze chardonnay dicht in de buurt komt van het origineel..." Lees meer
Een indrukwekkende Chenin Blanc met tonen van perzik, citrus, honing en subtiele houtinvloeden. Complex, fris en verfijnd.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Peter Vergeer
"Een indrukwekkende Chenin Blanc die laat zien wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Prachtig bij luxe gerechten of als bijzondere wijn om van te genieten..." Lees meer
Voordelen eigen account